“Troostnatuur”, Verliesverwerking voor kinderen

Ook in kinderlevens spelen afscheid en verlies, bijvoorbeeld bij sterven, ziekte, scheiding of verhuizen, een rol en drukken hun een stempel. Kinderen zijn verbazingwekkend veerkrachtig maar hebben vanzelfsprekend ook liefdevolle ondersteuning en begeleiding nodig in hun proces van rouw. Sommige kinderen hebben moeite met het uiten van of woorden geven aan hun gevoelens. Vaak vinden zij ‘doen’ prettiger dan ‘praten’. De helende kracht van de natuur kan hierbij tot grote steun zijn.

Programma:

In deze workshop worden, naast een korte theoretische inleiding over kinderen en verliesverwerking, (creatieve) belevingsoefeningen aangereikt die door en samen met kinderen kunnen worden uitgevoerd. Hierbij wordt de natuur als inspiratiebron en spiegel ingezet, maar bovenal als helende factor die troost biedt in het proces van rouw.

We gaan aan de slag met natuurlijke materialen, benutten de kracht van rituelen, natuurkunst, helende verhalen en andere schrijfoefeningen en actieve en contemplatieve belevingsactiviteiten. Tevens krijgen de deelnemers een lijst mee met boeken en websites die wij als verrijkend ervaren. Een aantal hiervan wordt tijdens de workshop als achtergrondmateriaal gebruikt.

We werken deels binnen maar vooral ook buiten, ongeacht het weer. Zorg dus voor passende kleding en schoeisel.

Doelgroepen: ouders/opvoeders, kindercoaches, leerkrachten en anderen die met kinderen werken

Docenten: Ity en Alberthe zijn beiden gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van kinderen in en met de natuur. De natuur en de seizoenen spelen hierbij altijd de hoofdrol.

Vanuit een gedeelde passie voor natuur én voor ‘verhalen en vertellen’ werken Ity en Alberthe samen in ‘Tuin der Zinnen’. In Tuin der Zinnen ontwikkelen en begeleiden wij creatieve workshops rond natuur-geïnspireerde thema’s voor kinderen én volwassenen. Wij werken graag met hart en handen; vanuit beleven en doen. Binnen en vooral buiten. Daarnaast lezen en schrijven wij zelf veel over en in de natuur.

 Docent Ity Busstra (Natuurlijk Geïnspireerd) en Alberthe Papma (Zin in Groen).
 Data Deze workshop wordt gegeven op zondag 1 november 2020
 Kosten  € 135,00 (incl. btw.) inclusief reader, koffie of thee.
Tijd 10.30 uur tot 16.00 uur.
 Locatie  “De Weideblik” Yoga, Massage en Trainingscentrum in Wageningen

Aanmelding kan door een email te sturen naar Gea; info@deweideblik.nl