kinderyoga bordspel

Kinderyogabordspel – Draaikolkmodel

Gastdocent: Paul Vrenken, is de bedenker van het eerste kinderyogabordspel in Nederland. http://www.triskal.org/
De Opleiding Kinderyoga heeft hij gevolgd bij De Weideblik. Sinds 2009 geeft hij kinderyoga en heeft het spel in 2015 uitgegeven (www.kinderyogabordspel.nl).
Hij zal deze workshop ook geven bij De Weideblik in Wageningen.

Uit Paul zijn ervaring met kinderen heeft hij een artikel geschreven over het omgaan met kinderen in kinderyogalessen, hij noemt dit het draaikolkmodel.

bordspel

In het draaikolkmodel worden de volgende type kinderen omschreven:
– De clown
– De draaikolk
– De springkikker
– De stille
– Je favorietje
– Leiders
– Meelopertjes

We gaan in de ochtend een spel doen op basis van deze kinder typeringen. Dit zal erg leuk en leerzaam blijken en zal je in de yogapraktijk blijvend kunnen helpen in de omgang met kinderen.
De focus ligt er hier in om je te verdiepen in de typen kinderen die je tegenkomt in je les, en op de verschillende manieren hoe je hier mee om kunt gaan.

Als kinderyoga docent/coach/ouder/leerkracht en andere beroepskrachten, kun je je soms als in een draaikolk voelen. Als jij niet in het centrum blijft, bestaat het gevaar dat je wordt meegesleurd. Het evenwicht tussen wat je wil en kunt bereiken wordt besproken. Het draaikolkmodel wordt toegelicht en we oefenen omgangsvormen.

In de middag spelen we het kinderyogabordspel, hierover kunnen vragen worden gesteld en doen we ervaring op met het draaikolkmodel.

Spel te koop

De weideblik heeft het kinderyogabord spel te koop. Om dit spel te bestellen of indien je hier meer informatie over wilt, neem contact op met De Weideblik. Stuur een e-mail naar info@deweideblik.nl of bel naar 06-11772723. Het spel is € 24,50 exclusief verzendkosten, het is ook mogelijk het spel af te halen.

 Data Data wordt gepland, of informeer alvast bij De Weideblik.

 Lestijden van 10:00 uur – 16:00 uur

 Kosten  Per dag € 95,- (ex btw), inclusief lesreader, koffie, thee en soep
 Docent  Paul Vrenken
 Locatie  “De Weideblik” Yoga-, Massage-, en Trainingscentrum in Wageningen.