Gastdocenten

 Alberthe Papma, gastdocent opleiding Holistische Kindercoaching


Spiritualiteit, duurzaamheid en belevend leren hebben al lang mijn belangstelling. En in mijn leven en werk is de natuur een belangrijke inspiratiebron. Na het afronden van de kinderyoga-docentenopleiding bij De Weideblik ben ik in 2008 gestart met KinderYoga Aventurijn. Vanaf 2012 maakt dit deel uit van mijn bedrijf “Zin in Groen”. Ik geef kinderyoga aan kleine groepen kinderen en tieners, en verzorg yogafeestjes en workshops op locaties binnen en buiten. Op basis van de opleiding Therapeutische Kinderyoga bied ik ook individuele therapeutische yogabegeleiding voor kinderen met een hulpvraag of kinderen die nog niet toe zijn aan yoga in een groep. Sinds 2013 ben ik ook gecertificeerd Kindercoach; de opleiding daartoe volgde ik bij het Atma Instituut. In zowel mijn yogalessen als mijn coaching spelen de natuur, de elementen, de seizoenen een belangrijke rol. Ik vind het heel bijzonder om het avontuur van kinderyoga, kindercoaching en natuurbeleving samen met kinderen te kunnen beleven!

Onneke Boter, gastdocent opleiding Baby- en Peutermassage en yoga


Een aantal jaren geleden heeft Gea Scholtens mij uitgenodigd om les te komen geven over HCFS (voorheen KISS/KIDD)  bij de Docentenopleiding Baby- en Peutermassage met yoga. Aangezien ik graag meer bekendheid wil geven aan HCFS, ben ik enthousiast op de uitnodiging ingegaan. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ik ben blij een bijdrage te kunnen leveren aan deze opleiding. De afgelopen jaren heb ik verschillende gastlessen en bijscholingen gegeven over HCFS, bij o.a. de consultatiebureaus, opleiding kraamverzorging en de HCFS-stichting. Mijn werkwijze hierin is interactief, aangezien ik op deze manier goed kan aansluiten op de wensen van de deelnemers en het interessant vind ervaringen van hen te horen.

Ik ben praktijkeigenaar van therapeutisch centrum M-Visio en ben geregistreerd fysiotherapeut, manueel therapeut en craniosacraal therapeut. Ik behandel sinds 2004 kinderen met HCFS.

In ons centrum staat de cliënt centraal en zien we zuigelingen, kinderen, jong volwassenen, volwassenen en ouderen met zowel lichamelijke als psychische klachten. Binnen M-Visio vinden we het belangrijk de hulpvraag van de cliënt en/of de ouders te horen en middels diagnostiek tot een analyse te komen om uiteindelijk samen de richting te bepalen die tot een antwoord leidt. Wanneer wenselijk werken we samen met zorg- en dienstverleners van buiten ons centrum.
Hierin zie ik een overlap met wat deze opleiding biedt. Een stuk extra kennis over HCFS, waardoor de baby s en kinderen, waar iets mee is, herkend worden en de ouders ondersteund kunnen worden met het beantwoorden van hun (hulp)vraag/ vragen. Het welzijn van kinderen en ouders, daar draait het immers om! De cliënt staat centraal! Wanneer u dit verhaal met interesse heeft gelezen, is de kans groot dat ik u tijdens de opleiding zal ontmoeten. Dat hoop ik van harte en zeg daarom: tot ziens!

Wouthiera Crommelin, kindercoach en kinderyogadocent

Wouthiera2016
Mijn naam is Wouthiera Crommelin en met plezier geef ik in Nederland en België een aantal modules in opleidingen Kindercoaching.

Ik ben in 2004 in Nieuwkoop met mijn eigen ouder- en kindcoachpraktijk Bloei begonnen en was daarmee één van de eerste kindercoaches in Nederland.

Inmiddels heb ik al vele ouders en kinderen geholpen met mijn eigen ontwikkelde werkwijze. Ik maak dankbaar gebruik van EFT, en familieopstellingen in combinatie met visualiseren.

Jou hoop ik te inspireren in het werken met ouders, één belangrijk onderdeel in het werken met kinderen.

Mieke Kox, gastdocent training “Systemisch kijken naar kinderen”.

Mieke
Mijn naam is Mieke Kox. Ik ben moeder van 3 kinderen, partner, kind van, zusje, vriendin, collega en bovenal mens.
Ik ben opgeleid op de Hogere Sociale Academie. Daarna ben ik 11 jaar werkzaam geweest in het (jeugd)welzijnswerk om vervolgens de overstap te maken naar de lokale overheid waar ik ruim 8 jaren ervaring opgedaan als heb als adviseur, trainer/coach, projectleider en programmamanager binnen het sociaal domein.
Mijn liefde voor persoonlijke groei en ontwikkeling en communicatie is er al zolang ik me kan herinneren. Ik heb daarom ook aardig wat opleidingen, trainingen en workshops op dat gebied gevolgd en gegeven.
Mijn grootste liefde kwam ik tegen in het systemisch werken. Familieopstellingen werken op het puurste en diepste niveau van de ziel. Om te zien, beleven en ervaren wat dit met je kan doen, voelt als een voorrecht. Systemisch kijken naar kinderen is krachtig, ontlastend en bevrijdend. Precies wat je een kind gunt.
In 2015 ben ik gestart met “Centrum van Verbinders”, mijn praktijk voor familieopstellingen, organisatie opstellingen en systemische (kinder-)coaching. Ik vind het geweldig dat ik in samenwerking met Gea de tweedaagse “systemisch kijken naar kinderen” vanuit De Weideblik mag aanbieden.

 

Paul Vrenken, gastdocent workshop “Kinderyogabordspel”

“Mijn kracht is het op een flexibele wijze neerzetten van een veilige omgeving waardoor kinderen kunnen floreren”.
Al meer dan 15 jaar geef ik yoga, massages en cursussen, waaronder ontspanningsmassage, ouder/kindmassage, babymassage en Natuureducatie voor kinderen.
In 2008 rondde ik met succes de opleiding tot “docent kinderyoga” af bij “De Weideblik” en sindsdien heb ik regelmatig kinderyoga workshops gegeven op scholen.
Sinds 2008 zet ik me jaarlijks in voor het kinderteam bij het Open Up festival (waar 80-100 kinderen een midweek allerlei playshops meemaken op het festival).
Sinds 2010 zet ik mij in voor Natuureducatie voor kinderen,  bij “het bewaarde land”, waarin kinderen 3 dagen de natuur in worden genomen om zo op een speelse wijze te leren over de natuur en zichzelf.
In 2011 ben ik begonnen met het opschrijven van de bijzondere ervaringen die ik opdeed met kinderen in de yoga lessen. Ik liet de yoga les steeds meer ontstaan eigenlijk. Ik gaf de kinderen, indien mogelijk, de ruimte om te experimenteren met yoga oefeningen en dat deden ze op zo’n originele wijze dat ik vond dat ik het moest gaan bijhouden. Zo is in de loop der jaren het kinderyogabordspel ontstaan. In 2014 kreeg het spel pas een echt gezicht toen ik Muck, en later Rory, ontmoette van Milaboekjes! Het spel werd uitgegeven eind 2015. Ondertussen zijn er al meer dan 500 van verkocht in Nederland en België.

Brechje Furman, gastdocent workshop “Mama-baby yoga” met baby’s in een draagdoek.

Mijn naam is Brechje Furman, eigenaresse van Praktijk “Bij Brechje” in Arnhem.
In 2011 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Daar gaf ik toen de cursus “Samen Bevallen” en babymassage. Omdat ik het belangrijk vind om mezelf te blijven ontwikkelen is mijn praktijk inmiddels uitgebreid met de cursus “baby yoga en Liefdevolle verwachting”, ben ik draagconsulent en geef ik de “Blije Mama Massage”.
De basis voor een goede bevalling en het ouderschap is wat mij betreft: vertrouwen, ontspanning, veiligheid en kennis. Tijdens de cursussen en consulten zijn dit mijn uitgangspunten, om (aanstaande) ouders te leren dat ze kunnen vertrouwen op zich zelf. Wat willen ze en welke mogelijkheden zijn er om deze wensen uit te laten uit komen? Graag maak ik ze bewust van de keuzes die er zijn en zal daarbij, indien nodig, ondersteunen. Of dit nu gaat om de bevalling, vragen waar je als ouders tegenaan kan lopen (rondom bijvoorbeeld slapen, eten en huilen) of op een leuke manier met je baby bezig zijn middels massage of yoga.
Gea heb ik leren kennen toen ik bij De Weideblik de opleiding deed tot docent babymassage met yoga. Ik was al docent babymassage maar ik was opzoek naar meer verdieping en die heb ik bij Gea zeker gekregen!
Ik kijk er naar uit om, samen met Gea, bijscholingsmodule te gaan verzorgen bij De Weideblik. Wie weet tot ziens!

Josta van Onna, gastdocent opleiding “Holistische Kindercoaching”.

Mijn naam is Josta van Onna, getrouwd met Dennis en samen hebben we drie kinderen, Kiki, Mik en Keije. Al 23 jaar sta ik met veel plezier voor de klas. De eerste 21 jaar heb ik binnen het Speciaal basisonderwijs gewerkt. Hierin ben ik vele verschillende kinderen met verschillende behoeftes tegengekomen. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens deze jaren, over kinderen en hun gedrag en ook wat de invloed van buitenaf is op een kind. De omgeving, de ouders, de omstandigheden, eetgedrag, slaapgedrag een kind en zijn/haar gedrag is een complexiteit van allerlei factoren. Na 21 jaar heb ik een hele bewuste overstap gemaakt naar het reguliere onderwijs, waar ik nu net aan mijn derde jaar ben begonnen als groepsleerkracht van groep 6 en kindercoach voor verschillende kinderen.

Naast de Pabo en de specialisatie speciaal onderwijs, heb ik nog vele studies gevolgd, waaronder Gedragspecialisme, RT jonge risicokinderen, kindertekeningen lezen en begrijpen, NLP, de holistische kinderyoga opleiding en groepsgeluk (systemisch werken binnen de klas). Inmiddels ben ik gecertificeerd kindercoach, de opleiding hiertoe volgde ik bij de magie van kindercoaching (drie jaar). Met mijn kindercoachopleiding, coach ik kinderen binnen het onderwijs, individueel of in kleine groepjes. Tijdens deze coachmomenten maak ik veel gebruik van yoga, ademhalingsoefeningen, meditaties, mindset-oefeningen en ook vertrouw ik op mijn intuïtie. Ik geef deze lessen ook dagelijks aan mijn klas. Kinderen vinden het fijn deze rustmomenten tijdens de drukke en vaak volle dagen, ze hebben een moment om hun hoofd leeg te maken, even in het Nu te kunnen zijn en te ontspannen.
Zelf ben ik een groot liefhebber van meditatie en yoga.
Ik hoop je snel te ontmoeten tijdens een van de opleidingsdagen tot holistische kindercoach. Namaste