Docent Baby-yoga

Opleiding Docent Baby-yoga

Deze erkende opleiding “Docent Baby-Yoga” is een brede opleiding, die praktijkgericht is met veel individuele aandacht in een kleine groep en wordt gegeven in Wageningen, Meppel en België.

De eerste holistisch opleiding Baby-yoga in Nederland en België. Als je de holistische opleiding Baby-yoga van (Babymassage met yoga Nederland-België) volgt,  ben je meteen in staat om de Baby-Yoga oefeningen over te dragen aan jouw doelgroep(en).

Inhoud van de opleiding

Wist je dat je met een pasgeboren baby al yoga en mindfulness oefeningen kunt doen? Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

In deze opleiding Baby-yoga leer je vanuit de holistische benadering op een enthousiaste, helende en liefdevolle manier, spelenderwijs Baby-yoga, Dreumes-yoga en mindfulness toe te passen en over te dragen. De houdingen voor baby en dreumes zorgen voor een tevreden, ontspannen kindje én een blije mama – of papa natuurlijk.

Je oefent de ouders/verzorgers ook in het waarnemen van en reageren op de behoeften van de baby. Baby-yoga is niet alleen leuk, het is ook bewezen dat het goed is voor baby’s. Zo leren baby’s op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. Want ja, niet alleen de ouders, maar zelfs de allerkleinsten hebben soms al stress!

Baby-yogahoudingen geven bij een baby een gevoel van tevredenheid en ontspanning. Baby-yoga is bewegen in combinatie met aanraking en samenspel.

De Baby-yoga wordt gegeven op een rustige en liefdevolle manier. Het wordt zo gegeven dat het een veilig en uitdagend spel is, waar baby’s, maar ook de ouders/verzorgers van kunnen genieten. Het zorgt voor een krachtige stimulans voor alle zintuigen en een gezonde ontwikkeling. 

baby yoga oefening

Wat ga je leren?

 • Baby-Yogaoefeningen ( in stilte en daarnaast met versjes liedjes en muziek)
 • Baby-mindfulness oefeningen
 • Vrolijke happy baby-yogaoefeningen
 • Oefeningen voor een dreumes één tot twee jaar.
 • Contact- en aanraakspelletjes in combinatie met muziek en zang, versje en rijmpjes
 • Yogaoefeningen voor baby’s met een gevoelige huid, eczeem, dramkrampjes, heupafwijkingen, reflux/spugen, voor onrustige baby’s en huilbaby’s
 • Oefeningen die de spieren in het lichaam ontwikkelen en soepel maken.
 • Yogaoefeningen (asanas) voor ouders/verzorgers
 • Basisbevestigend dragen en tillen
 • Lichaamstaal en non-verbale communicatie bij baby’s
 • Ontspannings- en vertrouwensoefeningen (mindfulness) voor ouders
 • Samenstellen van een eigen lesboek voor de baby-yoga
 • Persoonlijke ontwikkeling en inzetten van eigen intuïtie
 • Ontwikkelen didactische vaardigheden
 • Start eigen praktijk, PR en marketing

baby yoga lachende baby

Oefeningen

Er worden verschillende oefeningen (asanas) aangereikt. Voor moeders om weer meer in beweging te komen en aan lichaam en geest te werken na de bevalling. Het stimuleert je om een mooi contact te ontwikkelen met je kind en om weer in balans te komen. Ouder en kind voelen zich meer vertrouwd met elkaar en de onderlinge band wordt versterkt. Het is plezier voor twee. Kijk hier eens rond voor wat voorbeelden van oefeningen.

Opzet van de opleiding

De opleidingsdagen worden meestal om de 14 dagen gegeven. Dit is bewust gekozen, zodat je in de praktijk kunt oefenen. Alles wat je tegenkomt, kun je weer inbrengen tijdens de volgende lesdag. Deze manier van werken wordt door cursisten als zeer prettig en effectief ervaren. Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat iedereen individuele aandacht krijgt. We werken vanuit de holistische benadering. Tijdens de opleiding is er ruimte om vragen te stellen en kunnen er tips en ervaringen worden uitgewisseld die je hebt meegemaakt.

baby yoga mama

Je krijgt opdrachten mee, zoals baby-yoga oefenen bij baby’s en hun ouders/verzorgers, of je maakt een les die je gaat uitwerken. Deze uitwerking deel je tijdens de opleiding met je medecursisten. In de gehele opleiding wordt aandacht besteed aan de vereiste didactische vaardigheden, maar daarnaast ook hoe je steun, de juiste sfeer en veiligheid kunt bieden tijdens de lessen.

Na de opleiding kun je direct de theorie en de praktijk overdragen aan baby en ouders/verzorgers. 

Persoonlijke vorming

Je ontwikkelt je eigen kwaliteiten om dit in de praktijk neer te zetten. Je oefent met de andere cursisten, daardoor blijft hetgeen je leert, je goed bij en kun je het je echt ”eigen” maken.
Zo kun je het weer overdragen aan de ouders en hun kinderen. We oefenen de baby-yoga op een pop en soms ook bij elkaar. Het is erg belangrijk om verschillende oefeningen ook zelf te ervaren, zodat je weet hoe het aanvoelt.
Door dit alles heen loopt als een rode draad het leren inzetten van je intuïtie om je handelen effectiever toe te kunnen passen. Hiertoe leer je onder ander gebruik te maken van je stem en ademhaling om ‘bij jezelf’ te komen en te blijven.
baby yoga blije baby   baby yoga open houding

Voor wie?
De opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die Docent Baby- Yoga wil worden of toepassen. Voor Babymassage docenten, medewerkers uit de kinderopvang, kraam- wijk- en kinderverpleegkundigen, kraamverzorgsters, therapeuten, zwangerschaps- en yogadocenten.
Ook als je op zoek bent naar een nieuw beroep, kan deze opleiding iets voor jou zijn.

Certificaat
Bij voldoende beoordeling en deelname geeft deze opleiding recht op het certificaat:
“Docent Baby-Yoga”. Na de opleiding kun je worden ingeschreven in het Register van gecertificeerde docenten (KRWB).

Handboek Baby-yoga: samen in beweging

Gea Scholtens gebruikt haar ervaring vanuit de pedagogiek, kraamzorg en kinderopvang om een massage- en yogatraining te geven die perfect aansluit bij de behoeften van een baby. Gaandeweg  ontwikkelde ze de eerste holistisch opleiding Baby-yoga en ook de opleiding Babymassage. Ze schreef het boek “Baby- Yoga: samen in beweging” dat gebruikt wordt tijdens de lessen van deze opleiding. Daarnaast heeft ze steeds meer oefeningen vanuit haar praktijk Babymassage met Yoga Nederland-België ontwikkeld die in de praktijk heilzaam bleken.

Baby-yoga handboek

Het boek is afzonderlijk te bestellen, maar bij deze opleiding wordt een pakket aangeboden met materialen, waaronder dit boek, die je tijdens de opleiding en ook daarna kan gebruiken. Meer informatie over dit pakket vind je hieronder bij de rubriek “kosten”. Meer informatie over het Baby-yoga boek vind je hier.

Lestijden en data

De opleidingsdagen worden meestal om de 14 dagen gegeven. Dit is bewust gekozen, zodat je in de praktijk kunt oefenen. Deze manier van werken wordt door cursisten als zeer prettig en effectief ervaren. De lesdagen zijn van 10:00 tot 16:00. De opleiding tot docent baby-yoga is te volgen in Wageningen, Meppel of België.

Klik hier voor lesdagen Wageningen


Lesdagen Wageningen:
Vrijdag 18 september 2020
Vrijdag 2 oktober 2020
Vrijdag 30 oktober 2020
Vrijdag 13 november 2020

Klik hier voor lesdagen Meppel


Lesdagen Meppel.
Dinsdag 28 januari 2020
Dinsdag 11 februari
Dinsdag 10 maart
Vrijdag 15 mei 2020
Lestijden in Meppel afwijkend; 12.30-18.00!!

Klik hier voor lesdagen België


Lesdagen in Vosselaar (Turnhout):
Donderdag 28 november 2019
Donderdag 19 december
Donderdag 16 januari 
Donderdag 30 januari 2020

Klik hier voor lesdagen België


Lesdagen in Desselgem (Be):
(Opmerking; Dit betreft alleen voor moduul 1, 2 of combi. Zie info onder de rubriek “kosten””.

Moduul 1 in Desselgem
Vrijdag 1 mei Baby-yoga
Zaterdag 2 mei Baby-yoga
Zaterdag 13 juni afronding

moduul 2 in Desselgem
Vrijdag 29 mei 2020 Babymassage
Zaterdag 30 mei 2020 Baby-massage
Zaterdag 13 juni 2020 afronding

Totaalpakket; combinatie van moduul 1+2 in Desselgem
vrijdag 1 mei 2020
zaterdag 2 mei 2020
vrijdag 29 mei 2020
zaterdag 30 mei 2020
zaterdag 13 juni 2020

Kosten

De prijs voor de 4-daagse cursus bedraagt €475,- (vrij van btw), inclusief een studiemap met achtergrondinformatie en mooie muziek. Daarnaast is het ook mogelijk te kiezen voor “het extra opleidingspakket”.

Kom je uit Vlaanderen? Dan kan het zijn dat een groot deel van de opleiding vergoed wordt. Kijk voor meer informatie op deze pagina of neem contact op.

Kosten: aanbieding voor Desselgem (Be)

Alleen op de locatie in Desselgem kun je gebruik maken van de volgende aanbieding;
Je kan onderstaande module 1 en module 2 afzonderlijk volgen, maar heb je interesse in beide modules, dan is het aantrekkelijk vooraf aan te geven de combinatie te kiezen. Voor extra informatie kun je ook contact opnemen met Gea: info@deweideblik.nl

module  1
Opleiding Baby-Yoga (zie inhoud op deze pagina)
3 dagen in Desselgem
(België)
Prijs: €385,- (vrij van btw)

module  2
Opleiding Babymassage (zie inhoud hier
3 dagen in Desselgem (België)
Prijs: €385,- (vrij van btw)

Combinatie totaalpakket: module  1+2
Opleiding Babymassage met Baby-yoga (zie inhoud op deze pagina)
5 dagen in Desselgem (België)
Prijs: €625,- (vrij van btw)

Je ontvangt een studiemap met achtergrondinformatie, beeldmateriaal, massageolie en speciale muziek die samengesteld is voor deze opleiding.

Kom je uit Vlaanderen? Dan kan het zijn dat een groot deel van de opleiding vergoed wordt. Kijk voor meer informatie op deze pagina of neem contact op.

 

Extra opleidingspakket (optie)

 • Handboek Baby-yoga; samen in beweging. Dit boek wordt gebruikt tijdens de opleiding Baby-yoga, Babymassage met yoga en in de combinatieopleiding.
 • Oefenpop met de juiste afmetingen en met een zacht lijfje en ledematen, geschikt om baby-yoga oefeningen en massagetechnieken op te oefenen tijdens en na de opleiding.
 • Bij dit pakket krijg je gratis een flesje basisolie die je gebruikt tijdens de massage van de baby.
 • Er wordt tijdens de opleiding muziek aangeboden die je mag downloaden.

Wil je gebruik maken van dit aanbod, stuur dan uiterlijk 4 weken voor aanvang van de opleiding een email naar info@deweideblik.nl 
De actieprijs voor dit pakket bedraagt € 96,- (incl btw).
Het pakket ontvang je dan de eerste dag van de opleiding.

Ervaringen

Natascha Zegers
“Gea is een betrokken docente die haar kennis op een duidelijke manier en met veel toewijding overbrengt. Tijdens de opleiding leer je uitgebreid de diverse massagetechnieken en yogaoefeningen toe te passen en over te dragen. Er komen diverse thema’s aan bod waarmee je ouders ondersteuning kunt bieden tijdens de ontwikkeling van hun baby.”

Carmen Bosvelt
‘Gea draagt warmte, respect en kundigheid uit. Daardoor krijg je in de opleiding niet alleen kennis en vaardigheden mee, maar groei je ook als mens. Je ziet dat er veel energie, enthousiasme en passie in de opleiding is gestoken. Geweldig wat fijn dat ik nu ook alles kan overdragen in de praktijk.’

Peggy Bervoets (België)
‘Op zoek naar een opleiding babymassage met baby-yoga zag ik de website van yoga- en trainings­centrum. De Weideblik. Ik had er direct een goed gevoel bij. Ik ben blij dat ik deze opleiding bij Gea heb gevolgd. De warme manier waarop zij lesgeeft, is inspirerend. Je merkt dat ze veel ervaring heeft. Baby’s zijn de grote mensen van de toekomst; met massage en yoga draag ik graag mijn steentje bij aan hun ontwikkeling.’

Heidy Starke-de Kleyn
‘De babymassage met baby-yoga heeft mij veel gebracht: persoonlijke groei, zelfvertrouwen, plezier en kracht om te werken met moeders en hun kindje. Dankzij deze opleiding kan ik ouders of verzorgers leren hoe ze met liefde, aandacht, toewijding en respect hun baby een goede start kunnen geven in het leven. Zodat ieder kindje opgroeit tot wat het kan en mag zijn. De opleiding heb ik als zeer positief ervaren en een aanrader om te volgen. Ik heb een krachtige basis gekregen om mijn eigen babymassage met yoga cursussen te geven.’

Inschrijven of meer informatie over deze opleiding? Neem contact op via het formulier hieronder. 2