stel geeft baby-yoga

Docent Baby-yoga

Opleiding Docent Baby-yoga

Deze erkende opleiding “Docent Baby-Yoga” is een brede opleiding, die praktijkgericht is met veel individuele aandacht in een kleine groep en wordt gegeven in Wageningen, Meppel en Ham (Belgisch Limburg/Vlaanderen).

Als je de opleiding volgt, ben je meteen in staat om de Baby-Yoga oefeningen over te dragen aan jouw doelgroep(en). Na de opleiding Docent Baby-yoga kun je worden ingeschreven in het Register van gecertificeerde docenten (KRWB).

Handboek Baby-yoga: samen in beweging

Gea Scholtens gebruikt haar ervaring vanuit de pedagogiek, kraamzorg en kinderopvang om een massage- en yogatraining te geven die perfect aansluit bij de behoeften van een baby. Ze schreef het boek “Baby- Yoga: samen in beweging” dat gebruikt wordt tijdens de lessen van deze opleiding.

Baby-yoga handboek

Het boek is afzonderlijk te bestellen, maar bij deze opleiding wordt een pakket aangeboden met materialen, waaronder dit boek, die je tijdens de opleiding en maar ook daarna kan gebruiken. Meer informatie over dit pakket vind je hieronder bij de rubriek “kosten”. Meer informatie over het Baby-yoga boek vind je hier.

Inhoud van de opleiding

Wist je dat je met een pasgeboren baby al yoga en mindfulness oefeningen kunt doen? Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

In deze opleiding Baby-yoga leer je vanuit de holistische benadering op een enthousiaste, helende en liefdevolle manier, spelenderwijs Baby-yoga en mindfulness toe te passen en over te dragen. De houdingen voor baby’s tussen de nul en twaalf maanden zorgen voor een tevreden, ontspannen kindje én een blije mama – of papa natuurlijk.

Je oefent de ouders/verzorgers ook in het waarnemen van en reageren op de behoeften van de baby. Baby-yoga is niet alleen leuk, het is ook bewezen dat het goed is voor baby’s. Zo leren baby’s op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. Want ja, niet alleen de ouders, maar zelfs de allerkleinsten hebben soms al stress!

Baby-yogahoudingen geven bij een baby een gevoel van tevredenheid en ontspanning. Baby-yoga is bewegen in combinatie met aanraking en samenspel.
Ook wordt er gewerkt met versjes/rijmpjes en worden er liedjes gezongen.

De baby-yoga wordt gegeven op een rustige en liefdevolle manier. Het wordt zo gegeven dat het een veilig en uitdagend spel is, waar baby’s, maar ook de ouders/verzorgers van kunnen genieten. Het zorgt voor een krachtige stimulans voor alle zintuigen en een gezonde ontwikkeling. baby yoga oefening

Oefeningen

Er worden verschillende oefeningen (asanas) aangereikt. Voor moeders om weer meer in beweging te komen en aan lichaam en geest te werken na de bevalling. Het stimuleert je om een mooi contact te ontwikkelen met je kind en om weer in balans te komen. In deze opleiding worden de juiste oefeningen je aangeleerd.
Bijvoorbeeld: de eerste evenwichtsoefeningen balanceren, zweefoefening, mindfulness- en ontspanningsoefeningen samenwerking voor ouders en kind. Ook wordt er aandacht besteed aan ademoefeningen. Kijk hier eens rond voor wat voorbeelden van oefeningen

Door de baby-yoga bewegingen wordt het kind zich meer bewust van zijn lijfje en groeit ook zijn zelfbewustzijn en vertrouwen en leert spanning en ontspanning te voelen. Het mooie is ook dat door de yoga de spieren en gewrichten soepel worden. Ouder en kind voelen zich meer vertrouwd met elkaar en de onderlinge band wordt versterkt. Het is plezier voor twee.

Ervaringen

“De opleiding baby-yoga van Gea is een mooie aanvulling op het bestaande kinderyoga aanbod. De theorie en praktijk worden goed behandeld, waarna je zelf aan de slag kunt. Je leert hoe je tijdens de dagelijkse verzorging op een andere manier contact hebt met een baby. Hierdoor ontstaat een nog intensere binding en beleef je samen veel plezier.”
-Brenda Zuydwijk

“Gea is een betrokken docente die haar kennis op een duidelijke manier en met veel toewijding overbrengt. Tijdens de opleiding leer je uitgebreid de diverse massagetechnieken en yogaoefeningen toe te passen en over te dragen. Er komen diverse thema’s aan bod waarmee je ouders ondersteuning kunt bieden tijdens de ontwikkeling van hun baby.”
-Natascha Zegers

Opzet van de opleiding

De opleidingsdagen worden meestal om de 14 dagen gegeven. Dit is bewust gekozen, zodat je in de praktijk kunt oefenen. Alles wat je tegenkomt, kun je weer inbrengen tijdens de volgende lesdag. Deze manier van werken wordt door cursisten als zeer prettig en effectief ervaren. Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat iedereen individuele aandacht krijgt. We werken vanuit de holistische benadering. Als basis voor de baby’s leer je verschillende yogabewegingen met rust, spel en liedjes. Tijdens de opleiding is er ruimte om vragen te stellen en kunnen er tips en ervaringen worden uitgewisseld die je hebt meegemaakt.

baby yoga mama

Je krijgt opdrachten mee, zoals baby-yoga oefenen bij baby’s en hun ouders/verzorgers, of je maakt een les die je gaat uitwerken. Deze uitwerking deel je tijdens de opleiding met je medecursisten en je oefent samen. In de gehele opleiding wordt aandacht besteed aan de vereiste didactische vaardigheden, maar daarnaast ook hoe je steun, de juiste sfeer en veiligheid kunt bieden tijdens de lessen. Er wordt aandacht geschonken aan vertrouwensoefeningen en ontspanningsoefeningen voor ouder en kind.

Na de opleiding kun je direct de theorie en de praktijk overdragen aan baby en ouders/verzorgers. Je wordt begeleid naar de start van je eigen baby-yoga praktijk en de mogelijke PR en marketing die je kan voeren.
Tijdens de opleiding stel je een eigen les/draaiboek samen.

Persoonlijke vorming

Je ontwikkelt je eigen kwaliteiten om dit in de praktijk neer te zetten. Je oefent met de andere cursisten, daardoor blijft hetgeen je leert, je goed bij en kun je het je echt ”eigen” maken.
Zo kun je het weer overdragen aan de ouders en hun kinderen. We oefenen de baby-yoga op een pop en soms ook bij elkaar. Het is erg belangrijk om verschillende oefeningen ook zelf te ervaren, zodat je weet hoe het aanvoelt.
Door dit alles heen loopt als een rode draad het leren inzetten van je intuïtie om je handelen effectiever toe te kunnen passen. Hiertoe leer je onder ander gebruik te maken van je stem en ademhaling om ‘bij jezelf’ te komen en te blijven.
baby yoga blije baby   baby yoga open houding

Voor wie?
De opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die Docent Baby- Yoga wil worden of toepassen. Voor Babymassage docenten, medewerkers uit de kinderopvang, kraam- wijk- en kinderverpleegkundigen, kraamverzorgsters, therapeuten, zwangerschaps- en yogadocenten.
Ook als je op zoek bent naar een nieuw beroep, kan deze opleiding iets voor jou zijn.

Certificaat
Bij voldoende beoordeling en deelname geeft deze opleiding recht op het certificaat:
“Docent Baby-Yoga”. Na de opleiding kun je worden ingeschreven in het Register van gecertificeerde docenten (KRWB).

Wat ga je leren?

– Baby-Yogaoefeningen ( in stilte en daarnaast met versjes liedjes en muziek)
– Baby-mindfulness oefeningen
– Vrolijke happy baby-yogaoefeningen
– Contact- en aanraakspelletjes in combinatie met muziek en zang, versje en rijmpjes,
– Yogaoefeningen voor baby’s met een gevoelige huid, eczeem, dramkrampjes, heupafwijkingen, reflux/spugen, voor onrustige baby’s en huilbaby’s
– Oefeningen die de spieren in het lichaam ontwikkelen en soepel maken, o.a de nek, buik en rug.
– yogaoefeningen (asanas) voor ouders/verzorgers
– Basisbevestigend dragen en tillen
– Lichaamstaal en non-verbale communicatie bij baby’s
– Ontspanningsoefeningen en vertrouwensoefeningen (mindfulness) voor ouders
– Opvoedingsadvies voor rust en contact bij baby’s
– Samenstellen van een eigen lesboek voor de baby-yoga
– Persoonlijke ontwikkeling en inzetten van eigen intuïtie
– Ontwikkelen didactische vaardigheden
– Start eigen praktijk, PR en marketing

baby yoga lachende baby

Lestijden en data

De opleidingsdagen worden meestal om de 14 dagen gegeven. Dit is bewust gekozen, zodat je in de praktijk kunt oefenen. Deze manier van werken wordt door cursisten als zeer prettig en effectief ervaren. Alles wat je tegenkomt, kun je weer inbrengen tijdens de volgende lesdag. De lesdagen duren vaak van 10:00 tot 16:00. (behalve Desselgem). De opleiding tot docent baby-yoga is te volgen in Wageningen, Meppel of Desselgem.

Klik hier voor lesdagen Wageningen


Lesdagen Wageningen:
Dinsdag 24 september 2019
Dinsdag 8 oktober 2019
Dinsdag 5 november 2019
Dinsdag 19 november 2019

De volgende groep start in Wageningen op:
Zaterdag 1 februari 2020
Vrijdag 13 maart 2020
Vrijdag 27 maart 2020
Vrijdag 17 april 2020

Klik hier voor lesdagen Meppel


Lesdagen Meppel:
Data nog niet gepland; voor meer informatie kun je contact opnemen met De Weideblik

Klik hier voor lesdagen Desselgem (België)


Lesdagen Desselgem:
Vrijdag 3 mei van 10.30 tot 16.00 en aansluitend zaterdag 4 mei 2019 van 10.00 tot 15.30 uur.
Vrijdag 17 mei van 10.30 tot 16.00 en aansluitend zaterdag 18 mei 2019 van 10.00 tot 15.30 uur.
Zaterdag 15 juni 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.

Kosten

De prijs voor de 4-daagse cursus in Wageningen en Meppel bedraagt €475,- (vrij van btw), inclusief een studiemap met achtergrondinformatie en massageolie.
De prijs voor de 5-daagse cursus in Desselgem bedraagt €625,- (vrij van btw), inclusief een studiemap met achtergrondinformatie en massageolie.
Kom je uit Vlaanderen? Dan kan het zijn dat een groot deel van de opleiding vergoed wordt. Kijk voor meer informatie op deze pagina of neem contact op.

Extra opleidingspakket (optie)

  • Handboek Baby-yoga; samen in beweging. Dit boek wordt gebruikt tijdens de opleiding Baby-yoga, Babymassage met yoga en in de combinatieopleiding.
  • Oefenpop met de juiste afmetingen en met een zacht lijfje en ledematen, geschikt om baby-yoga oefeningen en massagetechnieken op te oefenen tijdens en na de opleiding.
  • Bij dit pakket krijg je gratis een flesje basisolie die je gebruikt tijdens de massage van de baby.

Wil je gebruik maken van dit aanbod, stuur dan uiterlijk 4 weken voor aanvang van de opleiding een email naar info@deweideblik.nl
Daarna ontvang je de factuur. De actieprijs voor dit pakket bedraagt € 96,- (incl btw)
Wil je daarbij aangeven of je een roze of een blauw aangeklede pop wenst.

Het pakket ontvang je dan de eerste dag van de opleiding.

Inschrijven of meer informatie over deze opleiding??

Neem contact op met het formulier.

Of bel naar 0611772723


werkt het formulier niet? mail dan naar info@deweideblik.nl