Babymassage foto

Opleiding Docent Babymassage met Yoga

Deze brede en erkende opleiding tot Docent Babymassage met Yoga vindt plaats in Wageningen, Meppel en Turnhout. De 5 lesdagen zijn verspreid over 10 weken zodat er na de lesdag genoeg tijd is om ook thuis te oefenen. Praktijkoefeningen zijn erg belangrijk om het je eigen te maken, daar besteed ik tijdens de opleiding veel aandacht aan. Je krijgt dan gelijk de feedback op je oefeningen. Het handboek Baby-yoga, die ik in 2017 heb uitgegeven, wordt gebruikt met beeldmateriaal, versjes en liedjes om thuis mee te oefenen. Deze manier van werken wordt door cursisten als zeer prettig en effectief ervaren. Zo kun je de volgende keer met de juiste vragen naar de les komen. Omdat er wordt gewerkt met kleine groepen zal er voldoende aandacht zijn voor persoonlijke vragen. Ben je al docent babymassage of wil je verder leren? Doe dan mee met de extra 6e dag. Daarnaast  kun je ook afzonderlijk ook de 4-daagse opleiding “Baby-yoga” volgen.

Handboek Baby-yoga: samen in beweging

Gea Scholtens gebruikt haar ervaring vanuit de pedagogiek, kraamzorg en kinderopvang om een massage- en yogatraining te geven die perfect aansluit bij de behoeften van een baby. Ze schreef in 2017 het boek “Baby- yoga: samen in beweging” dat gebruikt wordt tijdens de lessen van deze opleiding. Veel nadruk ligt tijdens de opleiding op de praktijk, want Babymassage met yoga leer je niet alleen uit een boek. Hoe je de oefeningen uitvoert.

Het boek is ook afzonderlijk te bestellen, maar bij deze opleiding wordt ook een pakket aangeboden met materialen, waaronder dit boek, die je tijdens de opleiding en daarna kan gebruiken. Meer informatie over dit pakket vind je hieronder bij de rubriek “kosten”. Meer informatie over het Baby-yoga boek vind je hier.

Persoonlijke vorming

Je ontwikkelt je eigen kwaliteiten om dit in de praktijk neer te zetten. Je oefent samen met de andere cursisten waardoor de lesstof goed in de praktijk wordt gebracht en je ook van anderen kan leren.  Zo kun je het weer deskundig en met zelfvertrouwen overdragen aan de ouders en hun kinderen. We oefenen de massage op een pop en bij elkaar op massagetafels. Het is erg belangrijk om de massage ook zelf te ervaren zodat je weet hoe de massage aanvoelt.

Je ontwikkelt je als docent babymassage met yoga. Ook zal het kind in jezelf de ruimte krijgen om te ontwikkelen. Door dit alles heen loopt als een rode draad het leren inzetten van je intuïtie om je handelen effectiever toe te kunnen passen. Hiertoe leer je onder ander gebruik te maken van je stem en ademhaling om ‘bij jezelf’ te komen en te blijven.

Wat ga je leren?

 • Shantala babymassage, de ayurvedische (oosterse) en de westerse massage worden gecombineerd.
 • Ontwikkelen didactische vaardigheden; massage en yoga-oefeningen goed en zorgvuldig overdragen.
 • Uitleg geven over hoe en waarom je verschillende massage en yoga oefeningen toepast.
 • Babymassage en yoga-oefeningen voor kinderen met een gevoelige huid of eczeem.
 • Babymassage en yoga oefeningen voor kinderen met buik- en darmkrampjes, heupafwijkingen en voor onrustige baby’s en huilbaby’s.
 • Wavemassage (Masseren op afstand. Je raakt daarbij de huid niet rechtstreeks aan).
 • Babymassage en yoga oefeningen voor kinderen die moeilijk in slaap kunnen komen.
 • Het gebruik van een tummytub emmer
 • Praktische oefeningen met feedback tijdens de les. Na iedere lesdag ga je oefenen met ouder(s) en babies.
 • Baby-yogabewegingen ( in stilte en daarnaast met versjes liedjes en muziek).
 • Contact- en aanraak spelletjes in combinatie met muziek en zang.
 • Uitleg over en werken met etherische oliën voor baby’s.
 • Uitleg over KISS en KIDD syndroom aangevuld met anatomie en massage tips (door manueel therapeut Onneke Boter (gastdocent)).
 • Polariteitsmassage oefeningen.
 • Reflux/spugen gerichte oefeningen.
 • Rond en roterend handelen en basisbevestigend dragen en tillen.
 • Lichaamstaal en non-verbale communicatie bij baby’s.
 • Opvoedingsadvies voor rust en contact bij baby’s.
 • Persoonlijke ontwikkeling en inzetten van eigen intuïtie.
 • Je maakt reflectieverslagen van de oefeningen die je hebt gedaan en in de afronding geef je een eindles.
 • Tijdens deze cursus heb je ongeveer 30 contacturen. 

De Weideblik geaccrediteerd door VSD

logo vsd

Met enthousiasme kan ik melden dat De Weideblik m.i.v. 1 januari 2018 is geaccrediteerd door de vakgroep “Shantalamassage docenten” (VSD)De opleiding “Babymassage met yoga” en de opleiding “Peutermassage met yoga” voldoen aan alle punten van de Vakgroep Shantala massage Docenten (VSD). Deze opleidingen van de Weideblik zijn door deze vakgroep als diepgaand, kundig en zorgvuldig beoordeeld. Dat sluit ook helemaal aan bij mijn nieuw boek: Baby-yoga, samen in beweging, die ik in 2017 heb uitgegeven. Als je de opleiding Babymassage met yoga en/of de opleiding “Peutermassage met yoga” bij De Weideblik gaat volgen, is het ook mogelijk om zelf lid te worden van de “Vakgroep voor Shantalamassage Docenten” (VSD).

Babyconsulent worden?

Ben je verpleegkundige en ga je een VSD-erkende opleiding Babymassage volgen, dan is het mogelijk “Babyconsulent” te worden. De Weideblik is niet alleen erkend door de VSD, maar ook bij de vakgroep “Babyconsulenten Nederland” (BCN).

Deze opleiding leidt op tot Docent Babymassage met Yoga, om cursussen te geven aan ouders/verzorgers met hun baby. Ook voor Babyconsulenten is dit de juiste opleiding. Het is een brede opleiding, waarbij Shantala babymassage, de ayurvedische- (oosterse) en de westerse massage worden gecombineerd.

bcnl_logo

Opleiding Babymassage met yoga geadviseerd voor kinderverpleegkundigen. (neonatologie)

De vakgroep Babyconsulenten Nederland (BCN) staat garant voor de kwaliteit van de opleiding van haar leden en stelt daarom specifieke eisen aan de verplichte vooropleidingen. Ben je werkzaam als kinderverpleegkundige (neonatologie), dan voldoet deze opleiding “Babymassage met yoga” aan de toelatingseisen om Babyconsulent te worden. De inhoud van deze uitgebreide opleiding bij De Weideblik, sluit direct aan bij de gestelde eisen in ziekenhuizen voor Babyconsulentes (BCN). De opleiding wordt ook gevolgd door professionals welke werkzaam zijn in de nazorg van prematuren en dysmaturen.

Certificering

De opleiding tot docent babymassage met yoga staat geregistreerd als een erkende beroepsopleiding. Daarnaast is De Weideblik initiatiefnemer van het landelijk kwaliteitsregister KRWB. Ben je klaar met een opleiding van De Weideblik? Dan kun je meteen ingeschreven worden. Kijk voor meer meer informatie over het Kwaliteitsregister van De Weideblik op deze pagina.

Bij het met goed gevolg afronden van deze opleiding ontvang je een certificaat. Je kan dan zelfstandig de babymassagetechniek volgens de Shantala methode overbrengen aan ouders, verzorgers en professionals.
De opleidingen bij De Weideblik worden erkend door de VSD en de BCN om eventueel “Babyconsulent“ te worden.

Kosten

De kosten voor deze vijfdaagse opleiding zijn €525,- (btw-vrij).
Je ontvangt een studiemap met achtergrondinformatie, beeldmateriaal, massageolie en een mooie cd die is samen gesteld voor deze opleiding.
Deze opleiding is ook te volgen in combinatie met de opleiding tot docent peutermassage met yoga. De combinatie kost dan €875,- (btw-vrij).
Kom je uit Vlaanderen? Dan kan het zijn dat een groot deel van de opleiding vergoed wordt. Kijk voor meer informatie op deze pagina of neem contact op.

Alle kinderverpleegkundigen die Babyconsulent (aansluiting bij BCN) willen worden, kunnen 10% korting krijgen als ze deze opleiding gaan volgen bij De Weideblik.

Lesdagen en data

Lesdagen in Wageningen op zaterdagen:
10 maart 2018
24 maart 2018
7 april 2018
21 april 2018
26 mei 201

Lesdagen in Wageningen op zaterdagen
15 en 29 september 2018
13 oktober 2018
10 november 2018
24 november 2018

Lesdagen in Meppel:
Vrijdag 16 maart 2018
Vrijdag 23 maart 2018
Vrijdag  30 maart 2018
Vrijdag 13 april 2018
Zaterdag 28 april 2018

Lesdagen in Meppel
Vrijdag 14 september 2018
Vrijdag 28  september 2018
Vrijdag 12 oktober 2018
Vrijdag 2 november 2018
Vrijdag 30 november 2018

Lesdagen Turnhout:
Vrijdag 20 april 2018
Vrijdag 27 april 2018
Vrijdag 18 mei 2018
Vrijdag 1 juni  2018
Vrijdag 22 juni 2018

Op de hoogte gehouden worden?

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je een e-mail met een herinnering zodra deze opleiding weer van start gaat. 

Extra opleidingspakket (optie)

extra pakket
 • Handboek Baby-yoga; samen in beweging. Dit boek wordt gebruikt tijdens de opleiding Baby-yoga, Babymassage met yoga en in de combinatieopleiding.
 • Oefenpop met de juiste afmetingen en met een zacht lijfje en ledematen, geschikt om baby-yoga oefeningen en massagetechnieken op te oefenen tijdens en na de opleiding.
 • Bij dit pakket krijg je gratis een flesje basisolie die je gebruikt tijdens de massage van de baby.

Wil je gebruik maken van dit aanbod, stuur dan uiterlijk 4 weken voor aanvang van de opleiding een email naar info@deweideblik.nl
Daarna ontvang je de factuur. De actieprijs voor dit pakket bedraagt € 56,95
Wil je daarbij aangeven of je een roze of een blauw aangeklede pop wenst.

Het pakket ontvang je dan de eerste dag van de opleiding.

Ben je al massagedocent of wil je extra lesmateriaal?

Doe dan mee aan de extra verdiepings lesdag. Deze kan gelijk na de babymassage met yogaopleiding gevolgd worden. Ook als bijscholing te volgen als je al docent babymassage of baby-yoga docent bent. De volgende specialistische oefeningen komen aan bod om te gebruiken bij veelvoorkomende ongemakken maar ook als rustgevende en ontspannende oefeningen.
Meer lezen


-Voetreflexmassage oefeningen
-Holistisch-pulsen
-Massage oefeningen voor het doorkomen van tanden

De kosten voor deze extra dag zijn €105,- (btw-vrij)
Deze extra lesdag is in Wageningen te volgen op zaterdag 17 februari 2018.

Inschrijven of meer informatie aanvragen? Neem contact op via het formulier hieronder.

Of bel naar 0611772723


werkt het formulier niet? mail dan naar info@deweideblik.nl