Docentenopleiding kinderyoga

Beweeg je Binnenste Buiten

weideblikbuitenKinderyoga staat volop in de belangstelling. In 2004 ben ik met de opleiding kinderyoga gestart. De Weideblik staat voor een inspirerende professionele kinderyoga opleiding.

Bij de opleiding kinderyoga worden yogaoefeningen gecombineerd met spel en beweging. Vaak werk je daarbij met thema’s uit de natuur, sprookjes en de dierenwereld. Ook de kinderyoga in combinatie met kindermindfulness is een belangrijk onderdeel tijdens de opleiding kinderyoga docent.

Werk je in de kinderopvang, als leerkracht, fysiotherapeut of yoga/mindfullness docent of doe je graag yoga met je kind? Dan is dit de geschikte opleiding voor jou!

Er is speciaal gekozen voor een opleiding van 8 dagen met ruimte van 2 a 3 weken tussen elke lesdag, zodat je zelf voldoende tijd hebt om te oefenen en ervaring op te doen.

Waarom deze opleiding kinderyoga voor jou?

- Jij kunt ervoor zorgen dat kinderen op een enthousiaste en boeiende manier yogales krijgen.
- Je leert tijdens deze "kinderyoga opleiding" kracht, evenwicht, ontspanning en stabiliteit te creëren bij het kind.
- Vele (asanas) yogaoefeningen worden uitgediept en speels ingezet tijdens de lessen.
- In deze opleiding kinderyoga leer je verschillende oefeningen om met kinderen om te gaan bij moeilijke situaties.
- De opleiding kinderyoga docent wordt gegeven vanuit de holistische visie.
- Lessen worden binnen, maar bij goed weer ook buiten gegeven. Op deze manier ervaar je hoe je buiten les kunt geven. Hiermee krijg je inzicht hoe je ook zonder lesruimte op een creatieve manier kinderyoga kunt geven.

Ben je geïnteresseerd? Lees verder en kijk bij programma en data,lestijden en tarieven.

Na het volgen van de opleiding “Docent Kinderyoga” kun je worden ingeschreven in het Register van gecertificeerde docenten (KRWB). Vervolgens krijg je een keurmerk logo Kinderyoga docent voor op je website en overige PR. Daarnaast is de Kinderyoga opleiding bij De Weideblik een erkende opleiding bij het CRKBO en SYN. 

Wat draag je over aan het kind na deze opleiding "Kinderyoga Docent"?

De Kinderyoga docent geeft kinderyoga in spelvorm. Bij kinderyoga worden yogaoefeningen gecombineerd met spel en beweging. Vaak werk je daarbij met thema’s. Het is prachtig om te zien hoe kinderen veel plezier beleven door te brullen als een leeuw, rond te vliegen als een vogel en te fladderen als een vlinder. Kinderyoga is dus anders dan yoga voor volwassen. Kinderen willen bewegen, houden van veranderingen en proberen graag van alles uit. Het is belangrijk aan te sluiten bij hun leefwereld.

Kinderyoga biedt kinderen inzichten, die ze voor de rest van hun leven bij zich dragen, waardoor zij in allerlei situaties de kinderyoga technieken kunnen gebruiken. Zo zullen zij zich door het volgen van kinderyoga spelenderwijs bewust worden van hun lichaam en gaan zij het verschil ervaren tussen spanning en ontspanning. Daarnaast merken zij ook het verschil tussen de mogelijkheden die hun lichaam hen biedt en de beperkingen die ze ervaren.

cid 32AB31C0 28FD 48CA 846A E265B7AD69E2lanVia oefeningen en spel zullen de kinderen gaan ervaren hoe ze deze beperkingen, waar mogelijk, om kunnen zetten in ruimte en flexibiliteit. Daarnaast geeft kinderyoga hen op speelse wijze handreikingen hoe zij zich op jonge leeftijd beter kunnen gronden, om zo op een natuurlijke manier hun spanning los te laten.

De ervaring leert ons dat door de kinderyoga lessen meer rust, ontspanning, concentratie, zelfwaardering en zelfvertrouwen bij de kinderen zal ontstaan. Bijzonder is ook, dat door speciale oefeningen, o.a. mindfullnes en de zintuigen (voelen, ruiken, horen) van kinderen, zij zich verder en sterker zullen ontwikkelen.