Docentenopleiding Baby yoga

Baby Yoga De WeideblikDeze erkende opleiding “Docent Baby-Yoga” is een brede opleiding, die praktijkgericht is met veel individuele aandacht in een kleine groep.

Als je de opleiding volgt, ben je meteen in staat om de Baby-Yoga oefeningen over te dragen aan jouw doelgroep(en). Na de opleiding “Docent Baby-Yoga” kun je worden ingeschreven in het Register van gecertificeerde docenten (KRWB).

Inhoud van de opleiding: Baby - Yoga

Wist je dat je met een pasgeboren baby al yoga oefeningen kunt doen? Baby-Yoga, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

In deze opleiding “Baby- Yoga” leer je vanuit de holistische benadering op een enthousiaste, helende en liefdevolle manier, spelenderwijs Baby - Yoga toe te passen en over te dragen.
De houdingen voor baby’s tussen de nul en twaalf maanden zorgen voor een tevreden, ontspannen kindje én een blije mama – of papa natuurlijk.

Je oefent de ouders/verzorgers ook in het waarnemen van en reageren op de behoeften van de baby. Baby- yoga is niet alleen leuk, het is ook bewezen dat het goed is voor baby’s. Zo leren baby’s op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. Want ja, niet alleen de ouders, maar zelfs de allerkleinsten hebben soms al stress!

babyyogamampetraBaby-yogahoudingen geven bij een baby een gevoel van tevredenheid en ontspanning. Baby-yoga is bewegen in combinatie met aanraking en samenspel.
Ook wordt er gewerkt met versjes/rijmpjes en worden er liedjes gezongen.

De baby-yoga wordt gegeven op een rustige en liefdevolle manier. Het wordt zo gegeven dat het een veilig en uitdagend spel is, waar baby’s, maar ook de ouders/verzorgers van kunnen genieten. Het zorgt voor een krachtige stimulans voor alle zintuigen en een gezonde ontwikkeling.

Er worden verschillende oefeningen (asanas) aangereikt. Voor moeders om weer meer in beweging te komen en aan lichaam en geest te werken na de bevalilng. Het stimuleert je om een mooi contact te ontwikkelen met je kind en om weer in balans te komen. In deze opleiding worden de juiste oefeningen je aangeleerd.
Bijvoorbeeld: de eerste evenwichtsoefeningen balanceren, zweefoefening, ontspanning oefeningen samenwerking voor ouders en kind. Ook wordt er aandacht besteed aan ademoefeningen.


Door de baby-yoga bewegingen wordt het kind zich meer bewust van zijn lijfje en groeit ook zijn zelfbewustzijn en vertrouwen en leert spanning en ontspanning te voelen. Het mooie is ook dat door de yoga de spieren en gewrichten soepel worden. Ouder en kind voelen zich meer vertrouwd met elkaar en de onderlinge band wordt versterkt. Het is plezier voor twee.